27 Mayıs 2015 Çarşamba

Boykot Günceli

SAVAŞ MI İSTİYORSUN! GELSENE HADİ!
LearNihongo'dan Alıntıdır.

   Vaktinde 12 cilt One Piece almıştım ben de, almayız artık!

   Toriko'nun buradan verilen son bölümlerini MangaYatta'dan Obluda arkadaşımız düzenledi.Bu iki bölüm ortak oldu, devamı için MangaYatta'yı takip edebilirsiniz.Belki Toriko bizimle değil artık ama Bokko, Uchuu Kyoudai, Zetman(ÇEVİRMEN GEREKLİ), Hokuto no Ken ve Dorohedoro(ÇEVİRMEN GEREKLİ) hala yanımızda, takibe devam yani.

-Seyyah


Toriko

11 yorum:

  1. Gerekli şeylerin gereksiz işleri. Çok ağır hakaretleri hak ediyor. Ya sabır...

    YanıtlaSil
  2. Bu arada kardeşim. Gerçekte de tanışma fırsatı bulduk. Büyük memnuniyet duydum ve tabii ki teşekkürler. Hem edit hem de çeviri olarak yardım etmek istiyordum. Tek korkum bu işin yoğunluğu idi. Ama şu durumda kabul edersen yardım etmek isterim.

    YanıtlaSil
  3. Bu telif meselesi ile sitelerden fansub kaldırtma işi Çizgi Romanla başladı ve malesef pekçok Çizgi roman sitesi buna uydular bu tabi ki çizgi roman fansubunu neredeyse durma noktasına kadar yavaşlattı, Manga içinde bunun başladığını görmek üzücü ama Manga Fansub gruplarının Çizgi Roman Fansub gruplarının aksine buna karşı çıkmaları en azından bir duruş sergilemeye çalışmaları sevindirici bir gelişme bakalım zaman neler gösterecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu işlerde 3 yıldır varım ve çeşitli mangalarda yaklaşık 200 bölümün Türkçeye kazandırılmasında emek sarf etmişim.Benden daha uzun süre çaba harcayan daha tecrübeli arkadaşlarımız varken haddime değil ama burada Japonların fahri kültür ateşeliğini yapıyoruz, bizim emeklerimiz için teşekkür etmesi ve hatta bizi desteklemesi gereken adab-ı muaşeret yoksunu bazı kişiler üzerimize çamur atma cüretinde bulunuyor!Elbette tepki vereceğiz.

      Sil
    2. Zekeriya, bu işin doğrusu zaten budur, basılan şey kitap, çizgi roman, manga, film ya da her neyse onu ticari olarak desteklemektir, bedavacılık yapmak değil. İstekleri doğruydu, olması gereken bu basılan mangaların baştan internet mecrasından kaldırılmasıydı ama bunu çok yanlış şekilde dile getirdiler. Ama özür de dilediler. Bunu büyütmenin gereği yok.

      Sil
  4. güncel için teşekkürler.

    bu saygısızlar benden artık beş kuruş alamazlar. siz yokken manga grublar vardı.

    YanıtlaSil
  5. Bugüne kadar mangaları hiçbir şey ödemeden bedavaya okuyanların durumu eleştirmesi kolay tabi . Dedikleri gibi bekara karı boşamak kolay.

    YanıtlaSil
  6. Güncel için teşekkürler :D

    Böyle karı olmaz olsun aga bu kadar basit.

    Bir kaç kere yazdım. Yine yazayım Türkiye anime manga piyasası o kadar küçük ki bu adamlar internetten okuyup beğenip gelip basılı yayınını alanlara muhtaçlar. Bu kesim çok büyük bir yüzdeyi oluşturuyor bence. Bu da demek oluyor ki kendi bindikleri dalı kestiler. Ha ben hiç almadım almak da istemiyordum. İleride çok büyük kampanya yapıp baya indirim yapmasalar diyordum şimdi onu da düşünmüyorum. Yaptıkları işin kaliteli olduğunu sanmıyorum, işin sahipleri de kailtesiz.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bu zamana kadarki tüm Toriko çevirileriniz ve diğerleri için kalpten teşekkürler V-Team :)

    YanıtlaSil
  9. halen aynılar maalesef...

    YanıtlaSil